Nordthailand betegnes af mange som et af de allersmukkeste steder i hele Fjernøsten, og med god grund. For i det nordlige Thailand finder du ufatteligt smukke grønklædte bjerge beboet af smilende og nysgerrige bjergstammer. Det er her du kan få din elefant-ridetur, rafte på en flod, vandre i junglen eller simpelthen bare nyde at være tæt på paradis.

Hovedbyen i Nordthailand er Chiang Mai som også er landets næststørste by, selvom den dog langt fra virker som en storby. Byen var tidligere hovedstad i Lanna-kongeriget inden den blev erobret af burmeserne. Chiang Mai har foruden alt den nødvendige komfort også masser af templer og små håndværksbutikker med forskellige specialiteter. Lige uden for Chiang Mai ligger oppe på et bjerg templet Doi Sutherp hvorfra der er en vidunderlig udsigt ud over Chiang Mai. I nærheden ligger også Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon, hvor der kan foretages nogle meget smukke køreture.

Fra Chiang Mai vælger mange at rejse nordpå til Tha Thon ved Mae Kok floden. Det tager en halv dag at køre til Tha Thon. Køreturen fra Chiang Mai til Tha Thon bringer dig forbi Chiang Dao elefantlejren. Fra Tha Thon er det meget populært at sejle med longtail-både til Chiang Rai.

Mellem Tha Thon og Chiang Rai, langs vejen der løber langs den burmesiske grænse, ligger den lille by Mae Salong der i dag beboes af efterkommere af Chiang Kai-Sheks Guomintang-hær. Lidt herfra ligger det smukke bjerg Doi Tung. Hele området omkring Mae Salong og Doi Tung var indtil for få år siden præget af opiumshandel og området var under diverse opiumskongers kontrol.

Chiang Rai er en halvkedelig by som dog er god hvis man vil besøge Den Gyldne Trekant som er det sted hvor grænsen mellem Thailand, Laos og Burma mødes. Det er meget kommercielt nu om dage, og selve Den Gyldne Trekant dækkede oprindeligt et langt større område end lige der hvor de tre lande støder op til hinanden.

Vest for Chiang Mai ligger en lille perle, nemlig Mae Hong Son. Her står tiden stille, og den lille sø med templerne der spejler sig er fortryllende. Mange backpackers rejser hertil nu, netop fordi her så smukt og fordi byen trods stigende turisme formår at bevare en tidløs atmosfære. Uden for den lille by ligger bl.a. flere landsbyer tilhørende de karakteristiske langhalsede Karen folk. Filmen Air America med Mel Gibson blev i sin tid optaget her, så hvis man vil have en forsmag på naturen i området kan man jo se filmen.

Kategorier: Ferie