Er du allerede ved at stresse helt ud over, at det snart er sommer og bikinitid?

Og du bliver dagligt mindet om, at du IKKE har den bikinkrop, som bliver vist i diverse medier?

Har du planlagt den helt rigtige slankekur/ bikinibootcamp osv til maj måned for at tabe dig x kg og komme i strandform?

Pyyha kan du mærke den virkelig dårlige energi der lige kom dér??

Jeg har et andet forslag: DeStress & Happiness – mmm wow, smag lige på det! Det er da lækkerhed, yummyness og selvkærlighed, ik?

Så hvad betyder det i praksis?

Stress af i krop og sind! Gør noget du bliver glad af! Skab en selvkærlighedspraksis af lækre, indbydende, nydelsesfulde vaner du har lyst til at gøre resten i dit liv.

Her er mine bedste tips:

. Gå lange ture, korte ture, i naturen, i parken. Gå langsomt og nyd omgivelserne, gå hurtigt og få gang i blodomløbet og pulsen.

Vælg vitaliserende fødevarer til i dit liv, frem for at ekskludere en masse. Brug din intuition når du skal vælge mad og spørg din krop, hvad den har lyst til. Balance og nydelse er kodeordene når du spiser og drikker. Kender du det, når du tager en tår vand når du er heeeelt vildt tørstig, hvor fantastisk det føles? Hvordan ville det være, hvis hver eneste mundfuld mad og drikke var samme orgasmic pleasure for dig og din krop? Wow

Og hvordan ville det være, hvis du stoppede med at spise, når den følelse ophørte?

Brug naturen til at booste dit humør og afstresse. Gå, vær, træn, leg i naturen, brug alle dine sanser, lad din energi op og skab kærlig connection med moder jord.

Vær kreativ, leg, brug din tid på noget formålsløst, bare fordi det er hyggeligt og sjovt. Det behøver ikke at blive til noget, men brug dine kreative evner – jo alle har dem! – som en afstressende aktivitet.

Sov godt! Prioriter din søvn, som udover at give god energi til dagen, også har positiv indvirkning på din sundhed og kropsform.

Grin mere! Se sjove videoklip på nettet, leg med dit kæledyr, eller se sjove film. Læs sjove bøger, kør i rutschebane, grin sammen med dine venner! Gør noget der udløser latter, grin og smil!

Vær sammen med mennesker du holder af og som spreder kærlighedsenergi og glæde.  Og som du kan kaste din kærlighed på. Kærlighed findes i mange skønne, variationer, fra kærlig venlighed til inderlig kærlighed mellem et par. Fra venskabskærlighed, søskendekærlighed, barn-forælderkærlighed og kæledyrskærlighed til berusende forelskelseskærlighed og dyb parforholdskærlighed. Og selvfølgelig selvkærlighed og egenomsorg. Uanset hvilken form er kærlighed dybt afstressende og helbredende.

Praktiser taknemlig og mærk hvordan det booster optimisme og glæde i dit liv. Det lader dig fokusere på alt det gode i dit liv, og det er enormt afstressende og sundt for krop og sjæl.

Stop fordømmelsen af dig selv og din krop. Stop med at dømme og vurdere andre og stop den negative indre dialog. Kroppen bliver ikke smuk og sund af at du kalder den grimme ord, stresser den og kæmper imod den. Tal pænt til og om din krop, spørg din krop hvad den har lyst til (spise, bevæge sig, se ud, have på osv.) Stop med at prøve at forandre din krop ud fra fordømmelse! Forandring sker med positiv kommunikation, spørgsmål og bevidsthed.

Gør noget for andre, skab glæde i dit liv ved at glæde andre.

Move away from the screen! Ja brug mere tid uden din computer, iPad eller smartphone, fx samvær med andre mennesker. Når du konstant er ved din skærm er der stor risiko for stressende påvirkninger fra mails, sociale medier osv.

Praktiser mindfulness, dybe vejrtrækninger, meditation og visualiseringer for at afstresse krop og sind, og få tankerne væk fra bekymringer og dagligdagsstress. Mindfulness kan praktiseres i alle aktiviteter og gøremål, hvor du er bevidst nærværende og opmærksom.

Dyrk ro, fred og stilhed. Tag en lur, vær i et stille rum eller ude i din have. Et sted hvor du ikke bliver forstyrret og bare nyd roen og stilheden.

Kram, kæl, nus, kys, dyrk sex. Det udløser glædes- og kærlighedshormoner og er ekstremt afslappende og afstressende. Sundhed på den virkelig lækre og nydelsesfulde måde. Ja tak, mere af det!!

Bevæg din krop hver dag, og gør noget du kan lide. Nydelsesfuldt og sjov motion. Som minimum gå en lang tur i rask tempo, og ellers gør noget der virkelig føles dejligt i din krop. Fx. yoga, stræk, dans, løb eller hvad der end er lige noget for dig.

Gør det der virker for DIG! Følg ikke hovedløst kure og sundhedsideologier, uden at mærke efter om det vækker genklang i dig og stemmer overens med dine værdier. Find DIN egen vej, ved at spørge dig selv og din krop hver dag, hvad der skal til. Spørg dig selv: “Ok, hvordan virker det her for mig? Skaber jeg det liv jeg ønsker mig, eller er jeg i gang med at sabotere det for mig selv?” Tag et nyt valg! Gør noget andet!

“Ok, så hvordan får jeg så den der bikinikrop”, tænker du måske nu? Tag en bikini på

Stop kampen, stress af og vær glad i stedet! Der er sgu vigtigere ting her i livet end den dér fricking bikini – som fx. din velvære og livsglæde? Am I right or am I right?

Kategorier: Fritid