Italien er rig på gastronomiske oplevelser. Smagen af middelhavskulturen er overdådig, men en af de mere oversete regioner i det sydlige Italien er mere end rig på råvarer, du bare må prøve. Regionen Calabrien byder på gastronomisk kunst med smage fra det arabiske, nordlige og Middelhavets eget køkken.
De bedste retter i Reggio Calabria
I den syditalienske region Reggio Calabria bliver du budt på retter, der indeholder blandt andet stokfisk og klipfisk. Der er faktisk ikke en eneste restaurant i Reggio Calabria, som ikke har deres egen fortolkning af retten stokfisk, stocco. Udover de mest kendte retter kan du med udsigten over det krystalklare vand, begive dig ud på et madeventyr, der byder på sværdfisk af forskellige tilberedninger – endnu en af regionens specialiteter. Du kan nyde denne ret marineret og toppet med salat, farseret eller som hovedrollen i en ret med hjemmelavet pasta, oliven, kapers og tomatsovs. Et overdådigt madunivers, der sætter gang i smagsløgene.
Duften af bergamotte er fantastisk
Alle kender Earl Grey-teen, men ved du måske, hvor den særlige essens fra denne te kommer fra? Bergamotte er en exceptionel citrusfrugt, der vokser langt kyststrækningerne i Calabrien. Den bliver brugt til netop at lave essenser, der bliver brugt i Earl Grey-te. Men aromaen bliver også brugt til delikate kager, som du kun finder i Calabrien.
Calabriens specialiteter
Rejser du til Calabrien, skal du være sikker på at prøve nduja. Det er en kraftig pølse lavet på gris, og den er ikke for sarte sjæle; den er nemlig fyldt med chili. Er du til stærk og krydret mad, så skal du helt sikkert prøve denne specialitet i den syditalienske region.
Du kan også komme ud for at blive budt på retten maccaruni fatti in casa, også kendt som hjemmelavet macaroni. Retten består af spaghetti, hvor der er lavet et hul i midten. Den hule midte af spaghettien er fyldt med en delikat tomatsovs med stegte kødstykker i. Når du har fået smag for maccaruni fatti in casa, bliver det ikke sidste gang, du bestiller denne ret på din rejse i Calabrien.
Et eventyrligt madunivers
Man lærer hurtigt, at indbyggerne i Calabrien er glade for stærk og krydret mad – og især chili. Med sine meget få turister byder Calabrien på et gastronomisk eventyr, som bare venter på at blive opdaget. Regionen er rig på velsmagende råvarer og venter kun på dig, så du kan fordybe dig i den italienske madkultur. God rejse til Calabrien, og glem ikke at tage lidt specialiteter med hjem til Danmark – måske noget bergamotte til en hjemmelavet kage med syditaliensk stemning og smag.