Der er mange seværdigheder landet over, men et af de steder som er mest populær med god grund, er Silkeborg. Byen er velkendt for dens historiske og naturlige seværdigheder, hvilket giver dig mulighed for at sammensætte og planlægge din ferie som du ønsker den.

Du kan for eksempel tage en tur i det fri med en vandretur på en lokal natursti. Eller lade din kunstneriske ånd opleve kunstscenen i Silkeborg. Hvis du er mere til historie, kan du gå på opdagelse på et af byens mange museer. Afhængig af hvilken tid på året som du ankommer, kan du nyde godt af en hyggelig jazzfestival som afholdes hvert år.

Hvor kan du overnatte i Silkeborg?

Byen er bekendt med turister, individer og familier som hvert år tager derned på ferie. Derfor tilbyder byen mange muligheder når det kommer til overnatning. Der er mange kroer og hoteller hvor du kan opholde dig og nyde godt af en omgang med god service og mad efter en lang dag. Mange hoteller og kroer tilbyder lækker sønderjysk mad.

Der er mange sommerhuse som kan lejes med familien, så I kan tilbringe de hyggelige nætter sammen tæt på naturlige omgivelser. Hvis det er nærvær som man ønsker, kan man koble campingvognen på bilen og tage på en campingplads ved vandet.

For den fødte vandrer, er der vandrehjem i naturskønne omgivelser. Hvis det er noget mere hjemligt som man ønsker, er der mulighed for Bed ’n’ breakfast.

Hvad er der af seværdigheder i Silkeborg?

Der er meget at opleve i byen og det kan være svært at nå det hele. I så fald er det en god ide at planlægge hvad der er at du vil se mens du er på ferie. Tag gerne forbi souvenirbutikken hvor du kan finde små figurer og souvenirs som kan minde dig om Silkeborg. For eksempel kan du købe dig en Silkeborg plakat.

Der arrangeres mange vandreture i byen og naturområderne, specielt til Himmelbjerget. To af de mere markante naturområder med historisk kvalitet er Gudenåen og Silkeborgsøerne. Du kan komme helt tæt på naturen som er formet af istiden. Der er flere mulighed for transport, om det er til fods, cykel eller både. Du kan også finde sejlads op og ned ad Gudenåen, så hvis du er mere typen til noget mere afslappende, kan du nyde en tur i turbåden.

Den kunstneriske scene i Silkeborg

Ligesom Aarhus, er Silkeborg en by som er fyldt med kunst. De smukke naturlige områder er blandt andet kendt for at give diverse kunsterne inspiration. Der findes diverse gallerier som udstiller en lang række af værker i forskelle former.

 

Kategorier: Ferie