Skal du i gang med at bygge et fritidshus, og er du i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an? Det er også et stort projekt, og det er noget, der kræver noget af en. Men du kan gøre det nemmer for dig selv, hvis du vælger at bygge med de rigtige materialer. Læs mere om det her!

Hvad er fundablokke?

Du funderer måske allerede over, hvad fundablokke er? Så kan du hurtigt blive klogere her! Fundablokke er betonklodser, der er formet som et stort H. De bruges som byggeklodser til at opbygge fundamentet i vægge eller til at lave sokler med.

Hvorfor fundablokke?

Men hvorfor er det så så smart at bygge med fundablokke? Det er der flere grunde til, men for det første, så er det nemt, hvis man f.eks. skal bygge en væg at lave den ud af fundablokke. Her kan du let placere fundablokkene vertikalt oven på hinanden og fastgøre dem med flydende cement. Det kræver ikke den store viden, og du kan derfor gøre det, selvom du er helt nybegynder i at bygge. Klodserne er heller ikke særlig tunge at flytte rundt med, og det betyder, at du ikke behøves at have fast i et hejseinstrument for at bygge med dem.

Fundablokke for miljøet

Hvis du går op i at passe på miljøet, så kan du med fordel bygge med fundablokke. Fundablokke kan fremstilles lokalt over hele landet, fordi de er sammensat af de simple ting: Sand, grus, kalk og vand. Det betyder, at der ikke skal bruges ekstra ressourcer på at fragte materialet afsted, og det er godt for miljøet – og desuden din pengepung!

Lang holdbarhed

Det er smart at bygge med byggematerialer, der har en lang holdbarhed – og det har fundablokke. Beton er et godt og slidstærkt materiale, der ikke kan gå råd eller svamp i. Du kan derfor være sikker på, at dit fritidshus holder i mange år uden vedligeholdelse og problemer, hvis du bygger med fundablokke. Det er altså både let, billigt og godt for miljøet. Men der er faktisk en lille fordel mere: Beton er godt til at holde på varmen – det vil sige, at du sammen med rockwool kan få en rigtig god isolering, hvis du bygger med fundablokke! Lyder det som noget for dig?

 

Kategorier: Diverse