For mange børnefamilier er kør-selv-ferien en rigtig god måde at komme syd på. Man kan tage turen i dét tempo der passer til børnene, hvilket gør det langt mere afslappende at rejse. Og så er det ofte billigere end at tage flyet.

En tredje fordel er at man har sin bil til rådighed under hele opholdet, så man kan komme ud og se seværdigheder, kører ud og handle, kører til forlystelsesparker og zoologiske haver. Det bliver nemlig altid mere bøvlet, når man skal gøre det med offentlig transport i et andet land – og det bliver også hurtigt mange penge at skulle bruge på tog, bus eller taxa.

Men en tur til Italien er også mange timer i bil, så her kommer tre tips til, hvordan du får gjort køreturen en anelse lettere for både børn og voksne.

Hav masser af mad og drikke

Sørg for at I har fået smurt en god madpakke, så I ikke skal ind og købe mad hele tiden. Hvis junior siger ”jeg er sulten” kan man nemt lige trylle en lille mad frem.

Sørg for at maden er noget børnene sætter pris på, f.eks. lækre sandwich, pølsehorn og grøntsagsstave med dip. Så vil de nemlig gerne spise maden fremfor hvis du serverer en kedelig rugbrødsmad for dem.

Hav masser af vand eller saftevand med i bilen og brug gerne en køletaske til at holde det koldt. Sørg også for at I har lidt frugt med samt lidt snacks i form af en lille pose slik, lidt lakridser og noget chokolade.

Så er børnene (og de voksne) fodret godt af.

Forbered nogle aktiviteter

Inden I tager afsted er det en super god idé at du sætter dig ned og laver en liste over spil, opgaver eller andet, som børnene kan lave undervejs. I kan spille ’hangman’, lave sudoku’er, gætte krydsord, spotte røde biler, finde nummerplader og meget andet.

Lav evt. en google-søgning for at finde inspiration til turen.

Et spil kort er også noget som kan give masser af beskæftigelse på køreturen.

Sørg for at bilen er toptunet

Bilen er jeres transportmiddel og det er her I skal tilbringe alt fra et par timer til flere dage på at køre. Derfor skal du sikre, at din bil har været forbi et værksted og fået et serviceeftersyn, så du ikke får ubehagelige overraskelser på turen.

Sørg også for at dit klimaanlæg er blevet serviceret, så du både har masser af kold luft til at køle kabinen ned og undgår at det lugter af sure sokker fra Danmark til Sydspanien.

Sørg du for at forberede dig på de tre ovenstående punkter, bliver kørerturen en leg til sommer.

Kategorier: Diverse