En backpacking tur er en oplevelse for livet. Den første længere rejse, hvor du for alvor bliver sat på prøve, får flyttet grænser og skaber minder for livet. Ikke sært at det er blevet så populært – det er nemlig en rejse, der kan planlægges og eksekveres på mange måder. I sandhed den mest fleksibel måde at rejse på.

 

Men som helt grønt på området, kan det godt virke som en for stor mundfuld med en masse nervepirrende planlægning og point of no return beslutninger. Dette er også den uheldige årsag til, at mange slet ikke kommer afsted i første omgang, selvom lysten måske er der.

 

Herunder vil vi gennemgå nogle af de ting, du bør forberede dig på og have i mente, mens du stadig sidder med overvejelserne eller måske allerede har sat kryds i kalenderen til den store tur.

 

Få styr på økonomien

 

Det vigtigste punkt er økonomien. Selvom det virker som en forholdsvis omkostningsfri rejse, hvor du kan gå på kompromis mange steder, er der stadig store omkostninger forbundet med selve flyrejsen, logi og mad. Få derfor styr på det hele hjemmefra, så du er sikker på, at du har ekstra penge og ikke sulter dig selv, for at få skrabet sammen til turen.

 

Du bruger som regel mange flere penge, end du oprindeligt havde budgetteret med, inden du tog afsted.

 

Det er minder for livet – husk det

 

Det er populært at skræddersy en backpackertur, hvor destinationer, vandring, dagsture osv. er planlagt til punkt og prikke hjemmefra.

 

Forberedelse er altid en god idé, men ofte kommer de fedeste minder fra den spontane omvej, turen til en mindre og mere øde by eller mødet med andre backpackere.

 

Hav styr på alt udstyr, inden du tager afsted

 

Pak hele din taske, så du har en præcis idé om, hvad det fylder i fuld oppakning. Tøm derefter din bagage igen og smid det hele ud på gulvet. Sørg for at det hele er med og du har tjekket hele huskelisten af, inden du pakker det igen og lyner lynlåsen inden afrejse.

 

Der er afsindigt meget outdoorgrej, der kan være behjælpeligt på turen. Sørg derfor for at have det mest nødvendige med på turen. Alt grej der er beregnet til ture som disse, findes i mindre og mere kompakte udgaver, så du let kan have det hele med i din oppakning.

 

Forberedelsen er det vigtigste til en tur som denne. Point of no return er allerede, når du sætter dig ind i flyet eller toget. Husk at have det sjovt og skab en masse minder, der er med dig resten af livet.

Kategorier: Ferie