Vi holder alle sammen af at være sammen med familien, om den så er stor eller lille. Findes der noget bedre end at have planlagt en uges ferietid sammen med dem, man har allermest kært?

Vi danskere elsker at rejse sydpå og bruges vores veltrængte ferietid i syden med at lade op på d-vitamin-depotet og nyde, at hernede skal man ikke andet end at dase rundt i en uges tid, og nyde sit eget og andres selskab.

Men vi har i de seneste år fået problemer med at holde ferie, som vi gjorde engang. Vi er i disse tider blevet mere klimabevidste, og derfor har vi ikke længere samme lyst til at ville flyve eller transportere os selv langt væk. Vi er generelt set blevet mere orienterede og oplyste i vores samtid, vi har hurtigere mulighed for at finde det, vi skal bruge, og gør det også gerne. Firma bliver mere digitale, og flere og flere starter eget firma. Er man fotograf, skynder man sig at lave en hjemmeside som gratisfotograf.dk.

Klima og grøn omstilling er det nye sort

Når vi i disse tider er blevet mere klimabevidste, skyldes det, højst sandsynligt, en række udslag på flere forskellige parameter. Vi er i løbet af de senere år blevet mere kollektiv bevidste, og har af denne grund lyst til at gøre noget for hinanden og stå sammen om et fælles problem.

Dette er vi i den grad blevet testet for de senere år, med bla. klimakrisen og corona krisen, som har tvunget os til at stå sammen om et problem. Den grønne omstilling giver os mulighed for at prøve noget nyt, og sige ja til en masse spændende udfordringer, hvis vi har mod på at tage disse udfordringer op.

Kategorier: Ferie