Måske tænker du at det der kryptovaluta bare er sådan en digital trend som alligevel ikke kan bruges til noget seriøst. Og alligevel er der verden over mange folk der er blevet utroligt velholdte af at beskæftige sig med kryptovaluta, men sådan en digital valuta kan altså være en svær størrelse at forstå. Men måske en fremtid hvor kryptovaluta bliver en aktiv del af de flestes hverdag ikke er så langt væk som du gik og troede. Vil du lære mere om kryptovaluta så læs med her.

Man kan da ikke betale med kryptovaluta, kan man?

Som dansker kan du måske tænke at kryptovaluta er noget mærkeligt noget, for du kan jo ikke gå ned i Netto og handle med det. Men det er faktisk ikke helt sandt, for hvis du vil kan du bare gå ind og investere i f.eks. Bitcoin eller Etherum. Læs her hvordan du gør det, og så kan du oprette et kort hvortil din profit bliver vekslet, og så kan du gå ned i Netto og handle for dine, nu, danske kroner.  Så på den måde fungerer det på samme måde som hvis du havde nogle egyptiske pund til rådighed, du går i banken og veksler dem, og så kan de bruges? Der findes efterhånden også en del webshops der modtager direkte betaling i kryptovaluta.

Men hvorfor have kryptovaluta?

Igen kan det som veletableret dansker være svært at forstå hvorfor vi skal have en kryptovaluta når vi nu har den gode gamle danske krone. For at forstå det, så skal du sætte dig i andre menneskers sted, for der findes faktisk en hel del der ikke har, og ikke kan få, en bankkonto. Man skønner at tæt på 2 milliarder voksne mennesker ikke har adgang til en bankkonto. Herhjemme er det bl.a. socialt udsatte, hjemløse, og udlændinge, men også en helt almindelig dansker der måske pga. længerevarende sygdom eller andre uheldige hændelser ikke har så god økonomi, kan have svært ved at blive accepteret i nutidens banker. Ideen er at alle med adgang til en mobiltelefon og et netværk, også kan få adgang til en brugbar økonomi.

Skal jeg anskaffe mig kryptovaluta?

Hvis du trods skepsis alligevel overvejer at hoppe på vognen, og kan se en fornuftig fremtid i en decentraliseret økonomi der ikke er styret af banker og stater, så vil det være en rigtig god ide at begynde at investere eller handle lidt med kryptovaluta. Har du ikke mod på det, så nej, så skal du ikke kaste dig ud i at investere eller handle med kryptovaluta. Det er jo ikke sådan at den danske krone eller anden valuta pludselig ophører med at eksistere fra dag til dag. Men vi bevæger os mere og mere hen imod et digitalt samfund, hvor også bankerne er begyndt at tænke i systemerne bag kryptovaluta, og nogle overvejer endda at lave deres egen udgave af digital valuta, så om ikke andet kan der være god ide i at lære mere om emnet.

 

Kategorier: Diverse