Soveposer fås i mange forskellige varianter, og kan derfor være en forvirrende verden at finde rundt i, når man skal vælge den rette. Alt afhængigt af hvilket klima du skal rejse i, vil dit valg af sovepose spænde fra de varme dunsoveposer, til letvægts soveposer der henvender sig til flere forskellige klimaer, eller til den helt tredje mulighed som er en lagenpose til det mere tropiske klima. Uanset klimaet er det blevet en større trend for rejsende at have en sovepose med i rygsækken. En sovepose giver dig som rejsende en stor frihed til at overnatte flere forskellige steder. Ofte vil man også have telt og liggeunderlag med så man kan slå lejr i det fri.

Letvægts sovepose og sæson

Eftersom materialerne bliver flere, eller pladsen i rygsækken bliver mindre, vil kravet til hvor meget din sovepose fylder og vejer være større. Her skal du være opmærksom på, at du ikke blot skal vælge den sovepose der fylder mindst. Der findes nemlig forskellige soveposer som kan modstå de forskellige klimaer du kommer ud for.

For at gøre dit valg af sovepose nemmere, kan du vælge den ud fra forskellige sæsoner. Man inddeler soveposer i fire forskellige sæsoner. Her finder du i en 1 sæsons sovepose, en sovepose som henvender sig til varmere klima, eksempelvis Sydøstasien, Afrika, syd- og Centralamerika. 2 sæsons soveposer bruges også til ovenstående verdensdele, men også til mere kølige nætter. Til koldere nætter uden frost, altså mildere vinternætter er en 3 sæsons sovepose ideel. Til sidst kan du vælge en 4 sæsons sovepose til når temperaturen når under frysepunktet og der kommer frost og sne.

Soveposens form

Til sidst skal det nævnes at der findes soveposer som er firkantede eller mere runde, også kaldet mummy- style soveposer. Mummy- style soveposer er de mest kendte, og er gode til at holde varmen inde i soveposen tæt på din krop. I modsætning har de firkantede soveposer mere bevægelsesfrihed, da der er mere plads i bunden til benene, samtidig med at de oftest kan lukkes helt op og bruges som tæppe.

Dit valg af sovepose afhænger altså af, hvilket klima du står overfor, samt dine krav til komfort og bevægelighed.

 

 

 

Kategorier: Diverse