Der er rigtig mange mennesker, der sidder foran en computer hver dag i forbindelse med deres job, og og lægger man den tid sammen med den tid, de fleste også bruger hver dag med at kigge på deres mobiltelefon, tablet og fjernsyn, så bliver det til rigtig mange timer hver eneste dag, der går med at øjnene kigger på en skærm.

Uanset hvilken skærm, der er tale om og om den er stor eller lille, så udsender den lys, og heriblandt også blåt lys, som går ind i øjnene. Dette er der ikke som sådan noget galt i. Det, der dog kan give problemer er når det bliver til rigtig mange timer om dagen, hver dag, dag ind og dag ud, så kan det nemlig begynde at give irriterede øjne. Dette kan udfolde sig på forskellige måder, nogle af de mest almindelige symptomer er at man får røde øjne, der måske også løber i vand, man får svært ved at stille skarpt på enten noget, der er tæt på, eller langt væk, og endelig kan det give ufrivillige tics i de små muskler omkring øjnene.

Derudover kan man også opleve at få hovedpine og søvnbesvær især, hvis man hører til dem, der bruger mobiltelefonen i aftentimerne og tiden inden man lægger sig til at sove.

Dette er alle nogle mere elle mindre irriterende og ubehagelige sideeffekter af at man har kigget på skærme hver dag i længere perioder, og også gør det inden sengetid.

 

Hvis man hører til dem, der kigger meget på skærme hver dag, kunne en god løsning være at gøre brug af nogle skærmbriller.

 

Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller kaldes også for computerbriller, søvnbriller og anti blåt lys-briller. Betegnelserne dækker alle over det samme – nemlig et par briller, som filtrerer det blå lys, som findes i almindeligt hvidt lys fra. Blåt lys udstråles fra skærme med LED-lys, dvs. alle skærme i mobiltelefoner, tablets og tv.

 

Blåt lys er ikke på nogen måde skadeligt for vores øjne, men når man udsætter sine øjne for det i for høj grad, er det at det kan gå hen og blive til et problem for nogen. Det blå lys “fortæller” nemlig hjernen at det er lyst, og at man dermed bør være aktiv, og det er derfor det kan give problemer med at falde i søvn, hvis man ligger og kigger ind i sin mobiltelefon inden man skal sove, da hjernen dermed ikke vil begynde produktionen af hormonet melatonin, som er det, der gør os søvnige og sørger at vi falder i søvn og desuden sikrer at vi også får en god og dyb nats søvn.

 

Har man nogle af disse gener kan man derfor med fordel gøre brug af skærmbriller i timerne inden man skal sove, men også på fx jobbet når man sidder foran computeren giver det mening, da skærmbriller også vil give mere ro til de trætte øjne.

 

Hvis man ikke bruger briller til daglig, er det muligt at få skærmbriller uden styrke og i flere forskellige moderne designs, som fx hos BilligBrillen.dk, som er specialiserede i skærmbriller uden styrke. Med skærmbriller uden styrke vil man hurtigt kunne mærke en stigende tendens på, hvor søvnig man føler sig om aftenen inden man skal sove og på kvaliteten af sin søvn, og desuden en lindring af øjnene og hovedpinen, hvis man døjer med dette på baggrund af for meget skærmtid.

Kategorier: Diverse