Sommeren nærmer sig og dermed også den tid på året hvor mange holder ferie, og får ladet batterierne op til nye udfordringer. Og det er vigtigt at få holde ferie af flere forskellige grunde.

En pause fra arbejdet

Når man holder ferie skal man holde ferie. De fleste sundhedseksperter er enige om, at mennesker har brug for fuldstændig at trække stikket og ikke bekymre sig om arbejdsopgaver.

Derfor er det en god ide at sætte automatisk svar på din e-mail, så folk ved at de ikke får svar før du er retur på kontoret, og lade være med at tage din telefon. Man kan ikke slappe ordentlig af, hvis man hele tiden har i baghovedet, at der skal svare på e-mails. Det tager typisk et par dage, før man helt kan slappe af og helt nyde sin ferie.

Brug ferien til at bryde dårlige vaner

En ferie kan også være tiden, hvor det er muligt at komme ud af de dårlige vaner man har i hverdagen.

I en ferie har man mere overskud, og dermed har man også flere kræfter til at tage skridtet ud af de mange dårlige rutiner, der kan præge ens hverdag.

En oplagt ting at gøre er at bruge ferien til at skifte de gamle cigaretter ud med e-cigaretter. Det kræver nemlig overskud at gå fra røg til damp. Og det overskud har man i en ferie.

Nærvær

Det vigtigste ved at holde ferie er at have nærvær ved de nærmeste. Altså bare være sammen på de præmisser, der nu er og bare lade dagene udvikle sig. Det kan være svært at slippe de digitale medier, og være mentalt til stede.

Faktisk er det en god ide at forberede sig til dette inden ferien og gøre sig klar til at slippe tøjlerne.

Måske skal man på forhånd erstatte iPad og iPhone med tegne- og skriveblokke, legetøj, bøger og andre ting, der giver en afslappet stemning. En god ide er også at bevæge sig ud i naturen. Det giver ro at være under åben himmel i smukke omgivelser.

Dyrk din krop

Ferie giver også mulighed for at have tid til at dyrke sin krop. Det giver ekstra energi at dyrke motion eller måske yoga og medvirker til at få ladet op til hverdagen igen melder sig. Mulighederne er mange.

Man kan blot gå, løbe eller svømme. Men på mange feriesteder er der også mulighed for tennis, golf eller måske cykle.

Kategorier: Ferie