Er du nogensinde blevet fortalt, at du skærer tænder, når du sover? Lider du af kronisk hovedpine eller kæbesmerter, fordi du skærer dine tænder? I så fald kan en bideskinne være løsningen. At bruge en bideskinne kan hjælpe med at beskytte dine tænder fra overdreven mængde af slid, sådan at du endelig kan få fred.

Hvad er bruksisme?

Bruksisme er et medicinsk begreb for skæring af tænder. At skære sine tænder indebærer at bevæge kæben frem og tilbage. At bide sine tænder sammen indebærer at bide dem sammen med overdreven kraft over en længere periode. Bruksisme er en almindelig lidelse, der almindeligvis sker i søvne eller i tider med store mængder af stress. Mange folk ved ikke engang at de skærer tænder, når de sover, indtil de bliver informeret derom af deres partner eller tandlæge. Over tid vil skæring af tænder forårsage stor skade på tændernes struktur og emalje, hvilket kan føre til forøget sensitivitet og forrådnelse. Det kan også føre til hovedpine, afbrudt søvn og pine i kæben, ansigtet og nakken.

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er en ting, der placeres på tænderne for at beskytte dem mod skaden fra skæring af tænder samt det at bide tænder sammen. Mens den ikke rent faktisk forhindrer dig i at skære tænder, vil den yde forsvar fra slid og vil hjælpe med at genetablere det naturlige rum mellem over- og undertænder. Har du selv problemer med dette, kan du få bideskinner specielt tilpasset dit tandsæt et sådant sted som Antibite.

Bud på hvordan man kan stoppe at skære tænder

At bruge en bideskinne er et godt startpunkt, men hvis ikke du kan identificere de sandsynlige årsager til din tilstand, vil den ikke stoppe. Bemærk hvorvidt du hyppigt lider af stærke følelser som stress, vrede, angst og deslige og se hvorfor de opstår.

Kategorier: Fritid