I corona-tiden er mange danskere blevet hjemme i ferierne og har holdt feriedagene inden for landets grænser og er begyndt at interessere sig lidt mere for, hvad der sker rundt omkring i Danmark og landets egen historie og historik, i stedet for at besøge udenlandske monumenter.

 

Det er både godt og skidt, godt for den danske turisme og skidt for dem, der virkelig har brug for at komme væk, når ferien rammer og man endelig, langt om længe, har fri og kan lægge hverdagens trummerum lidt bag sig og nyde livet på en anden måde. Et af de steder, som du kan besøge og blive meget klogere på, er Nyborg Slot.

 

Nyborg Slot et historisk sted

 

Historien går tilbage til 1200 tallet, da Nyborg Slot var Kongens sted. 1200 tallet er virkelig lang tid siden, derfor kan du måske også tænke dig til at Nyborg Slot er Danmarks ældste og mest bevarede slot, eller rettere sagt Kongebolig. Siden 1849 har slottet været noget som staten ejer.

 

Det er staten der dermed sørger for at det stadig står smukt, bliver renoveret og passet på, så du og jeg og alle andre danskere og udenlandske turister kan besøge slottet, når det er åbent. Det siges, at Grundloven blev skrevet på Nyborg Slot og det er da vildt at tænke på. I dag er slottet indrettet som et museum og er den del af det samlede Østfyns Museer. I 2019 påbegyndtes renovering af slottet, som er et større projekt, når det er et gammelt slot, der skal restaureres.

 

Familietid

 

Det er en god måde at få noget tid sammen med familien, når man besøger forskellige seværdigheder. Lalandia og Tivoli har sine egne sjove momenter, med fuld fart, larm, fart og sikkert en masse prøvelser. Men når man besøger historiske steder, er det en helt anden stemning, som er i gang og der sænker sig en ro, som man ikke kan finde, når man står blandt ti tusinde skrigende børn, unge, voksne og gamle der skubber til hinanden og står i milelange køer fra ende til anden.

 

Man giver også sine børn noget kulturel ballast, noget viden som de kan tage med sig og blive klogere på det land, som de besøger eller selv kommer fra. Det kan gøres til en tur med picnickurv med mad og drikkelse mens man kigger på voldene uden for slottet og nyder naturen. Det er et sted, du bare må opleve.

 

Så selvom du måske drømmer dig væk til fjerne lande, så har Danmark heldigvis også rigtig meget at byde på – udover candyfloss og badeland. Nyborg er et af de steder, som kan give hele familien en god oplevelse i en corona-tid.

Kategorier: Ferie