Når sommerferien står for døren, vælger rigtig mange danskere at tage bilen ud i det blå for at opleve både smukke Danmark, men også det store udland. Danmarks størrelse gør det nemlig muligt lynhurtigt at komme på den anden side af grænsen, så man kan besøge nogle af Europas andre spændende lande.

Inden man kaster tasker og kufferter i bagagerummet, er det dog bedst at have tjekket op på, om bilen er topklar til køreturen.

Planlæg ruten og brug GPS undervejs

Alt afhængigt af hvem man er, og hvad man gerne vil have ud af sin køreferie, kan man vælge at planlægge ruten hjemmefra.

Med internettet er det supernemt at overskue de forskellige muligheder, der er for at komme kørende til destinationen. Selvfølgelig kan man stadig anvende et godt gammeldags kort, men det kan anbefales at have GPS i bilen eller en telefon med GPS. Med GPS er det nemt at ændre rute undervejs eller komme rigtigt udenom vejarbejde og andre forhindringer.

Det er derfor en god ide at få monteret GPS’en eller en holder til telefonen i bilen, så chaufføren kan koncentrere sig om at køre bil og ikke at finde vej.

Sørg for at bilen er topklar til afgang

Har man planlagt en hyggelig køreferie, skal man have sikret sig, at bilen kan klare den køretur, man har i sinde at give sig ud på. Det er derfor vigtigt at få tjekket bilen inden afgang, så hele familien ikke ender med at stå trætte i nødsporet på motorvejen, fordi bilen bryder sammen undervejs.

Få den bedste pris på et serviceeftersyn via Autobutler, så du er helt klar til køreferien lige meget hvor turen går hen. Oveni kan det være en god ide at tjekke op på, at man har de påkrævede genstande såsom sikkerhedsveste og advarselstrekant i bilen, hvis uheldet skulle være ude, når man er afsted på farten.

Pak bilen fornuftigt

Når alting skal pakkes ind i bilen, kan det være en fordel at have afsat tid til at få den pakket ordentligt. De tungeste ting skal helst ind nederst og længst fremme bag i bilens bagagerum. Hvis man har et meget åbent bagagerum, kan man købe et gitter, som kan holde alle pakkenellikerne i bagagerummet, så de ikke vælter ind på bagsædet.

Kategorier: Ferie