Når ens første skiferie er ved at blive planlagt, er der mange ting der kan gå gennem ens hoved. Skal jeg stå på ski eller snowboard, er det noget jeg lære hurtigt, køre de andre fra mig, kan jeg ryge ud over en kant, hvor meget udstyr skal jeg ud og købe – der er mange ting at tænke på, det vigtige er faktisk bare at man sætter sig op til gerne at vil lære noget nyt og ikke er bange for det. Man skal have respekt for det, og have hjelm på det siger sig selv.

Skal jeg booke en skilære?

Det er min største anbefaling til alle at man gør, det sætter dig 1000 meter foran dem som ikke gør det. Det svarer til du gerne vil være tømrer, og skal til at lave et skur. Tømreren kan gøre det mindst 5-10 gange så hurtigt i mange tilfælde, sikkert også billigere og pænere end dig. Det samme gælder når man skal lære at stå på ski, du kan booke en skilærer for omkring en tus for et par timer. Her får du det basale du skal vide for at holde kontrol under dine ski eller dit snowboard. Og pengene er givet super godt ud, da du kommer til at have en langt sjovere ferie som du måske allerede har brugt 5-7000 for at komme afsted på.

Du når heller ikke at blive sur på dem du er afsted med, det er nemmere at blive sur på en kæreste eller nogle venner end det er på en man ikke kender, som man har betalt for at hjælpe en.

Er der nogle destinationer som er gode til første gang på ski?

Selvom du gerne vil til topdestinationerne hvor der er stejle pister, store pistekort og godt liv i byen. Så behøves man slet ikke starte her. Du kan ligeså godt vælge et mindre sted, hvor du ikke føler du skal presse dig selv til at nå en masse, som du alligevel ikke kommer til at opnå på din første skiferie. Det kan være en god ide at søge mod Norge eller Sverige, hvor steder som Idre Fjall, Sälen, Trysil, Hemsedal, Geilo kunne være fine bud på gode skisportssteder som man virkelig kan udvikle sig på. Der er også mulighed for at få danske skilærer, som kan være en fordel hvis man har mindre børn med.

 

Kategorier: Ferie