Hvis du gerne vil sikre dig en flot og skinnende bil – i lang tid – kommer du ikke uden om en keramisk lakforsegling. I denne artikel kommer vi ind på hvad det er, hvordan du navigerer i junglen over keramisk coating og hvordan du efterfølgende plejer din bil når du har fået strandvejens flotteste bil!

Hvad er keramisk lakforsegling?

En keramisk lakforsegling er en nanobehandling, med et flydende middel, der – når det hærder op – binder sig til lakken og dannet en hård krystaliseret overflade der kan minde om glas. Det giver en overflade, der er særdeles vand og skidtafvisende og samtidig sørger for at den underliggende lak i høj grad får lov til at skinne igennem og dermed præsenterer bilen fra sin flotteste side!

Hvilken keramisk coating skal jeg vælge?

Der er efterhånden et hav af keramiske lakforseglinger på markedet og det kan være svært at navigere mellem dem. Det vigtigste råd når du går efter et tilbud på keramisk coating er at gå efter én der er certificeret og kan give kundereferencer, så du kan følge op på andres erfaring med den pågældende forhandler.

Ved at forhandleren er certificeret, så har han gennemgået den nødvendige træning for at vide præcis hvordan coatingen skal gennemføres og skulle der opstå forhindringer undervejs er han uddannet til at kunne håndtere det og søge hjælp hos distributøren eller producenten.

Ved at tjekker op på kundereferencer får du besked fra andre slutbrugere om deres oplevelser med at få lagt en keramisk coating, således at du ikke kun får forhandlerens ord for at noget er godt, men at du også får det direkte fra en slutbruger.

 

Betyder brandet af keramisk coating noget?

Ja – produktet i flasken, har naturligvis en betydning for holdbarheden. Men det vigtigste er helt klart forberedelsen inden at den skal lægges. For inden du kan få den keramiske coating på din bil skal den rengøres grundigt og poleres. Og det er i poleringen at langt det meste tid bliver brugt og her de professionelle virkelig kan skille sig ud!

 

Hvordan vedligeholder du en keramisk coatet bil?

Når du får din bil retur, bør du af forhandleren få instruktioner i hvordan du efterfølgende skal vaske og vedligeholde din bil ud fra den coating du har fået lagt. Typisk, er anbefalingerne at du ikke vasker bilen den første uge, for at sikre færdighærdning af coatingen – og at du efterfølgende håndvasker bilen jævnligt efter behov, men en pH neutral shampoo. Nogle forhandlere vil gerne have dig ind til et årligt tjek, men ellers skal du selv sørge for periodisk at vedligeholde coatingen ved at fjerne flyverust og tjære og eventuelt efterbehandle med en topcoat efterfølgende, afhængig af hvilken coating du har fået lagt på din bil.

 

Kategorier: Diverse