Hvis du elsker din kaffe, men sommervarmen bare er for meget til varme drikke, kan du overveje at begynde at brygge din egen iskaffe. Det kan være en dyr vare at købe i det lange løb, og derfor er det godt at lære, hvordan du kan bære dig ad hjemmefra.

Hvad udgør en god iskaffe?

Iskaffe er, kort fortalt, kold kaffe med isterninger – men du kan gøre meget for at skabe en unik smagsoplevelse, der skiller sig ud fra gang til gang.

Selvom du sagtens kan lave iskaffe med instant coffee, er det klart bedst at have adgang til ordentlig espresso. Espresso giver din kaffe det sofistikerede kick, der danner grundlag for hele oplevelsen, og det sørger for, at din kaffe faktisk er kaffe med et reelt koffeinindhold.

Der findes mange opskrifter på iskaffe, men uanset hvilken én du følger, er grundessensens kvalitet essentiel. Kaffe eller espresso af god kvalitet kan gøre hele forskellen, og hvis du virkelig vil give dig selv en luksusoplevelse, skal du have et fokus på hver eneste ingrediens.

Derfor skal du vælge espresso til din iskaffe

Iskaffe kan godt laves med andre former for kaffe, lige fra filter til instant, så hvorfor er espresso det bedre valg? Hvis du har adgang til en espressomaskine, vil du tydeligt kunne smage forskellen. Et espressoshot er kraftigere og skaber grundlaget for samtlige kaffedrikke, og iskaffe er ingen undtagelse.

Med god is, lækker mælk som du foretrækker det, og et ordentlig shot af espresso, er du godt på vej til at skabe dit eget mesterværk hjemme i dit eget køkken! Du får et produkt lige så godt som det, du kunne købe på en kaffebar.

Gode råd til den perfekte iskaffe

Når du laver din egen iskaffe, kan det være nødvendigt at prøve sig frem med forskellige opskrifter.

Iskaffe skal køles ned, og det kan gøres på forskellige måder. Find ud af, hvordan det passer dig bedst; om det er ved at blande varm kaffe og is med det samme, eller om kaffen skal lynkøles i fryseren.

Hvis du vælger at køle kaffen ned, så husk at holde den lukket, så den ikke mister smagen. Undlad at putte et krus i køleskabet uden en barriere. Lad ikke kaffen stå for længe, helst ikke mere end en halv times tid. Den skal kun køles nok ned til, at isen ikke smelter ved kontakt.

Kategorier: Diverse