Svaret er ikke helt så ligetil. Det kommer an på hvor du skal hen og hvilken hunderace du har anskaffet dig. Alle hunderacer har nogle forskellige træk og ligesom mennesker, så er der nogle mennesker som har det bedre i visse miljøer end andre.

Der er nogle spørgsmål man bør spørge sig selv om inden man overvejer, at tage hunden med på ferie. Dem vil vi tage hul på i denne artikel. Du kan i øvrigt læse om de forskellige hunderacer på https://hunderacer.dk.

Må du overhovedet have hunden med?

Det første spørgsmål må næsten være om, det overhovedet er muligt, at tage hunden med. Uanset om du skal ud at rejse, i sommerhus eller på hotelophold – må hunden så komme med?

I mange sommerhuse må man faktisk ikke tage hunden med sig. Det er faktisk noget der undrer mange hundeejere, men der er faktisk nogle gode grunde til, at man ikke bare lige måde tage hunden med sig i sommerhus.

Uansvarlige ejere. Her snakker jeg ikke om ejeren af sommerhuset, men derimod mange hundeejere. Mange hundeejere anser deres hund som værende et barn der skal have lov til alt. Der er utallige historier om hundeejere der har taget deres hunde med i spabadet. Det har resulteret i, at når spabadet skal tømmes, så sidder der pels fast i mekanismen på spabadet. Det resulterer yderligere i reparationer og bakterieophobning.

Slid. Selvom det ikke er meget slid en lille chihuahua kan lave, så bliver det alligevel til en del slid, hvis man tænker på, at sommerhuset er lejet ud i 30 uger om året.

Hvad så med de varme og kolde lande

Here skal man vurdere om det er hensigtsmæssigt, at tage sin hund med. Vil din hund virkelig trives i Dubai eller i Grønland sammen med dig? Svaret er højst sandsynligt nej. Hvis man besøger et sted som har nogenlunde samme klima som Danmark og man ved, at sin hund ikke bliver ret stresset, så kan man som sådan sagtens tage sin hund med på ferien.

Men hvis du skal ligge og sole dig ved poolen i Spanien, så er det måske en god idé, at tænke sig om en ekstra gang.

I virkeligheden er det, at tage sin hund med på ferie jo en vurderingssag. Man bør dog tage udgangspunkt i hundens trivsel og ikke blot tage sin hund med, fordi man kommer til, at savne den. Så vil det være langt bedre, at få et familiemedlem eller nogle gode venner til, at tage sig af den.

Kategorier: Diverse