Først skal man se på hvad livsstilsguide egentlig er en størrelse. Det kan være flere ting. Alt fra et sundhedspædagogisk koncept, til spisevaner. I nogle tilfælde bruges termen i forbindelse med almen sundhed.

 

Det er misforstået at tro, at en livsstilsguide udelukkende handler om de ovenstående ting. Livsstilsguider bruges i meget stor grad til at tiltrække et publikum som søger noget bestemt indenfor mange genrer.

 

Vi har set lidt på livsstils junglen, men der er alt for mange forskellige af slagsen til at vi kan udrede noget fornuftigt i en relativ kort artikel.

 

Anderledes livsstilsguide

 

Vi faldt over det mest mærkværdige, men ikke desto mindre spændende sted hvor der hverken er hoved eller hale i indholdet. Ikke fordi at det er rodet, men den omhandler alt fra musik, bands til meget private fortællinger om livet efter døden.

 

Den indeholder også kraftigt kritiske artikler om f.eks pædofile, om vanvidsbilister og en rasende artikel om clairvoyante kvaksalvere som Sebbastian Lorantius.

 

Livsstilguiden omtaler sig selv som den mest normale livsstilsguide i Danmark, hvilket vi må sige at den både er, og slet ikke.

 

Folk kommer og skriver hvad de har på hjertet

 

Hos livsstilsguiden sender folk fra hele landet artikler ind i alverdens former. Dette gør at den indeholder alt fra A til Z af de mest mystiske artikler.

 

Skribenterne er måske ikke journalister, forfattere eller for den sags skyld de mest akademiske folk. Dette gør at indholdet er ret jordnært og helt nede på jorden. De er på øjenhøjde med læseren.

 

Ingen reklamer, trods den gennemsnitlige standard

 

Livsstilsguide.dk bruger ingen reklamer, og de henvisninger de laver er som regel til wikipedia, eller anerkendte myndigheder, så det er ikke fordi at de spinder guld på noget som helst andet end at bringe folks skriblerier ud på deres platform.

 

Vi fik en snak med ejeren af domænet

 

Den nuværende ejer af domænet skriver: “Jeg “ejer” domænet, men det er udlånt til nogle ret aktive unge mennesker som bare elsker at bringe det lidt mere odd’e ud til ingen verdens nytte. Så, personligt har jeg intet med indholdet at gøre.

 

Jeg er ofte blevet kontaktet af folk som er interesseret i at købe det, men da jeg selv er i IT branchen ved jeg også at man ikke må sælge domæner. Man kan overdrage dem eller som jeg bare have den liggende til engang jeg selv evt. får brug for den.

 

Hvorfor har hipsterne overtaget markedet?

 

Hipsterne, eller med andre ord dem som går rundt og er lidt smarte. Især når det kommer til salg. Jeg vil nu ikke kalde dem hipstere, snarere købmænd med en bagtanke. Når man ser på steder som f.eks Alt for Damerne, som også har en livsstilsguide, så bruges den udelukkende til at tjene penge på salg af artikler om produkter.

 

Andre livsstilsguider har rigtigt gode hensigter uden at der er tale om salg af produkter. De handler om rejser, vaner og sunde ting.

 

Mange bloggere og de såkaldte influencere brugere også ordet i flæng når de smider et lækkert billede op af deres lyserøde plaid som ligger på deres nye sorte lædersofa. Men mange bloggere og influencere er ganske enkelt bare desillusionerede og ugidelige folk som forsøger at tjene lette penge på en umulig opgave som det at dele deres intetsigende, men ofte fantastiske billeder og historier.

 

Ser man det hele lidt ovenfra så er den danske livsstilsguide.dk så meget anderledes at vi vil kalde det for en opslagstavle med en broget artikelsamling. Der er lidt til alle, og ingen – men det er som så meget andet en smagssag.

Kategorier: Diverse