Hvis du planlægger en tur til Paris, er der gode chancer for, at du vil tage nogle billeder af byens ikoniske seværdigheder. Men med så mange fotoværdige destinationer kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Her er seks af de mest Instagrammable steder i Paris, der med garanti vil få dit feed til at ligne et mesterværk.

1. Eiffeltårnet 

Ingen tur til Paris ville være komplet uden et besøg (og et billede) ved Eiffeltårnet. Som et af de mest genkendelige vartegn i verden er Eiffeltårnet et must-see for alle, der besøger Lysets By. Sørg for at tage en selfie med tårnet i baggrunden, og hvis du føler dig eventyrlysten, kan du endda tage en elevator op til toppen for at få en betagende panoramaudsigt over Paris.

2. Louvre-museet 

Hvis kunst er mere din stil, skal du tage til det verdensberømte Louvre-museum. Louvre er hjemsted for uvurderlige værker som Mona Lisa og Venus de Milo og er et af de største og mest populære museer i Paris – og det er der en god grund til. Ud over at være visuelt fantastisk, er det også fyldt med utallige fotomuligheder. Sørg for at få et billede foran glaspyramiden uden for museet, og glem ikke at udforske nogle af de utrolige gallerier indenfor.

3. Notre Dame-katedralen 

Notre Dame-katedralen, der ligger på Île de la Cité i hjertet af Paris, er et af de mest populære turistmål i byen – og det er der en god grund til. Den gotiske arkitektur og de fantastiske glasmosaikvinduer giver nogle virkelig betagende billeder, både inde og ude. Og hvis du har mod på det, kan du endda klatre op på toppen af et af Notre Dames tårne for at få en luftudsigt over Paris.

4. Basilikaen Sacré-Cœur 

Sacré-Cœur Basilica ligger på toppen af Montmartre-bakken i det nordlige Paris og er endnu en smuk gotisk katedral, der er værd at tilføje til din liste (især hvis du er på udkig efter en fantastisk udsigt). Ud over at være helt fantastisk smuk er Sacré-Cœur også et af de højeste punkter i Paris, hvilket gør den perfekt til at tage nogle billeder af bybilledet nedenfor. Når du er færdig med at udforske Sacré-Cœur, skal du sørge for at vandre gennem landsbyen Montmartre for at finde nogle charmerende caféer og søde butikker.

5. Place du Tertre 

Apropos Montmartre… hvis du håber at komme væk fra mængden af turister og finde noget autentisk fransk karakter, så er Place du Tertre bestemt et besøg værd. Dette maleriske torv er fyldt med kunstnere, der sælger deres malerier, samt fremragende caféer og bistroer, hvilket gør det perfekt til at tage en bid mad eller kigge på folk. Og da den ligger lige ved siden af Sacré-Cœur-basilikaen, kan du nemt slå to fluer med ét smæk ved at tilføje både Place du Tertre og Sacré-Cœur til din rejseplan.

6. Versailles-paladset 

Sidst men ikke mindst på vores liste er Versailles Slot – et storslået kongeligt slot, der ligger lige uden for selve Paris i Versailles, Frankrig. Selv om det kræver en smule mere indsats (og tid) end nogle af de andre attraktioner på denne liste, er slottet værd at tilføje til din rejseplan, hvis du er bare det fjerneste interesseret i fransk historie eller kultur (eller hvis du bare vil tage nogle smukke billeder). Fra overdådige skulpturer og haver til overdådige marmorsale og forgyldte lofter er der ingen mangel på fotomuligheder på Versailles – bare sørg for at tage masser af vandpauser, for det er et ret stort sted!

Uanset hvilken slags rejsende du er, er der ingen tvivl om, at Paris har noget for enhver smag – inklusive masser af Insta-værdige seværdigheder eller to! Så uanset om du er på udkig efter at tage nogle fremskridtsfotos foran tidløse vartegn eller udforske nogle afsidesliggende kvarterer fyldt med charmerende caféer og butikker à la mode, skal du sørge for at tilføje disse seks must-see destinationer til din Paris-rejseplan.

Merci et bon voyage!

Kategorier: Diverse